Novost 2

Food Service

REŠENJA ZA UGOSTITELJSTVO

Novost 2

 

Pozitivna pažnja usmerena ka pomfritu!

ProFri, Udruženje proizvođača prženih prizvoda, priprema u oktobru 2014 proslavu prve Državne nedelje prženog  krompirića. McCain je jedna od kompanija koja podržava ovu inicijativu i održavanje ove manifestacije.

 

Cilj održavanja Državne nedelje prženog krompirića, kao zajedničkog sektorskog i strukturnog projekta, jeste poboljšanje imidža i poslovnih rezultata u javnosti, kao i poslovnih rezultata u proizvodnji prženih proizvoda u Holandiji.

 

Pomfrit sa prilogom predstavlja užinu odnosno nešto što je vredno uživanja mnogih potrošača. Pomfrit je prazničko, zabavno, jednostavno i slasno jelo! To su pozitivni navodi reči “pržen”.

Isti taj prženi krompirić vuče za sobom i negativnu sliku:  mit o nezdravoj hrani, debljini i neodgovornosti, što sve zajedno gura ovaj proizvod tamo gde on zapravo i ne spada. Ovakva predrasuda bi trebala biti ispravljena, opovrgnuta ili barem oslabljena. Vrlo objektivno.

 

U okviru Državne nedelje prženog krompirića uglavnom će se sprovesti informisanje o poreklu, preradi, zanatskim veštinama kao i svim ostalim veštinama koje su potrebne jednoj kompaniji za proizvodnju prženih proizvoda.