Fileti pačjih prsa sa jabukom i neoljuštenim komadima krompira

Fileti pačjih prsa sa jabukom i neoljuštenim komadima krompira

Састојци
  • 4 fileta pačjih prsa
  • 1 jaje
  • Hlebne mrvice
  • 3 dl osnove pileće supe
  • 2 kašike slatke pavlake
  • ½ čašice porto konjaka
  • 2 jabuke
  • Pregršt belih bobica grožđa (prepolovljenih)
  • 100 g maslaca
  • Neočišćeni komadi krompira McCain
  • So i biber

 

 

Priprema

Jabuke očistiti, odstraniti sredinu i narezati je na kriške, a nakon toga ih, zajedno sa grožđem, propržiti na maslacu. U šerpi istopiti maslac, a filete pačjih prsa peći sa svake strane oko 4 minuta, sve dok ne porumene. Izvaditi ih iz šerpe i ostaviti na toplom. U šerpu naliti osnovu pileće supe i konjak porto, te ostaviti da provri. Dodati slatku pavlaku. Pripremiti neočišćene komade krompira (prženje: 3 min na 175 ºC; reran: 20-24 minuta na 175 ºC). Filete pačjih prsa aranžirati u krugovima, zajedno sa jabukama i grožđem i preliti sosom. Uz ovo jelo poslužiti kolutove krompira.